Gestalttherapie

Ik ben getraind als Gestalttherapeut. Gestalttherapie is een manier van zijn, meer dan alleen een therapievorm. Mindful (aware oftewel, bewust) leven in vol contact met ons zelf en met onze omgeving is wat we geoefend hebben en ook toepassen in ons werk. De uitgangspunten van Gestalttherapie pas ik altijd toe, met verschillende doelstellingen. 

Er is een ander doel met Individuele therapie, relatietherapie, life of business coaching.

Know your way out

Kortdurende therapie

Je hoeft niet altijd lang in therapie. Als je voelt dat je leven gelukkiger, energieker en beter kan zijn, dan zijn soms 1 tot 3 sessies coaching of therapie al voldoende om jezelf weer op de rit te krijgen. 

Plaatje van een vrouw die je meeneemt

Individuele therapie

Ik kijk graag met je mee naar hoe je nú je leven leeft, en hoe je je leven zou wíllen leven. In de therapie leer je jezelf beter kennen en gaan we verkennen wat je mogelijkheden zijn.

Preventieve relatietherapie

Relatietherapie is vaak een laatste redmiddel. Maar kom eerder en kom samen; wanneer je nog de diepe liefde en motivatie voelt om met elkaar een duurzame leuke voedende relatie te creëren.

Plan ons eerste gesprek!

Vul hier snel je gegevens in, dan plannen we een kennismakingsgesprek

Diagnostiek

Gestalttherapie maakt een procesdiagnose. Ik probeer niet te zoeken onder welke persoonlijkheidsstoornis je zou vallen, al ken ik uiteraard DSM-V en ken de generieke psychopathologie. Mijn diagnose is in het hier en nu en stel ik ook geregeld bij. Het leven is een continue proces. Zo ook de therapie en logischerwijs ook een diagnose.

Lichaamsbewustzijn

Aan onze ratio, onze gedachten en ons bewustzijn hechten we veel belang. Gestalttherapie gaat ervan uit dat ons lichaam ons ontzettend veel cruciale informatie heeft en geeft over hoe het met ons is. In dit drukke, snelle leven zijn we vaak verwijderd van ons lichaam. Het leren interpreteren wat je lichaam je vertelt, geeft je een rijkdom aan informatie over hoe het met je is en wat er belangrijk is voor je. Ik kijk hoe je lichaam ‘meepraat’ terwijl je me je verhaal vertelt. Ik wijs je op signalen van je lijf. En zo leer je steeds meer over jezelf.

Contact

Gestalttherapie wordt ook wel de therapie van het contact genoemd. Ik kijk in de therapie naar hoe je contact met me maakt en hoe je contact vermijdt. Wat je met mij doet in het contact, hoe ik ons contact ervaar, zal waarschijnlijk niet heel anders zijn dan hoe je dit in de buitenwereld doet. Onze therapie sessies vormen een veilige oefenruimte waar je jezelf kunt zijn of worden