Bright birds in the sun

Integratie van de zakenwereld, therapie en spiritualiteit?

Door Marcella Petrarca,

Ik leef al jaren in twee werelden. 

1-De 'harde' wereld van het zakendoen. 
2-De 'softe' wereld van Gestalttherapie. 

Beide werelden beschouwen elkaar met voorzichtig wantrouwen. Ik zie echter dat beide werelden bestaansrecht hebben en beide zouden meer van het andere perspectief kunnen leren. Zeker nu, in deze tijd waar duurzaamheid belangrijker wordt dan marges en omzet alleen. 

Een goed bedrijf werkt alleen als het businessmodel gezond is en er geld verdiend kan worden. Het businessmodel zelf wordt hiermee de motor en zo kunnen goede dingen gecreëerd worden, zonder dat ze veel energie kosten om te groeien.

De therapie wereld, althans die van Gestalt, speelt zich af in het hier en nu, gaat over contact. Wetenschap en marketing lijken minder relevant.

De spirituele wereld heeft volop liefde en open hart, echter een goed business model lijkt hier haaks op te staan.

De zakenwereld heeft daarentegen hart en inspiratie nodig om te bloeien, de therapiewereld en spiritualiteit hebben een nuchter zakelijk perspectief nodig voor goede duurzame businessmodellen en groter bereik via marketing en wetenschap.

Ik wil graag een brug vormen tussen deze nog te gescheiden werelden en zo mijn steentje bijdragen aan duurzaamheid in deze wereld. 

Ik heb een bedrijf waarbij het businessmodel solide is en het bestaansrecht eigen. Ik ben gestalt therapeut. Ook verken ik mijn spiritualiteit en vergroot ik zoveel mogelijk mijn bewustzijn met onder meer yoga, meditatie, boeken, films en mooie ontmoetingen. Ik ben dus zakenvrouw, therapeut en een spirituele verkenner en wil graag die werelden verbinden in mijn werk en zijn. Want als die werelden van elkaar leren, wordt de wereld in zijn geheel rijker. 

IntegratieGestalt therapieCoachingHier en nuGelukkig zijnBewust levenspiritualiteitAardsPsychedelica