Marcella Petrarca

We zijn een familie

De onvertelde onuitgesproken verhalen tussen groepsleider en jongeren in gesloten setting

Als we elkaar met respect behandelen, kunnen we aan je behandeling werken. Dus houd jij je aan onze groepsafspraken, en ik ook, zijn we beiden veilig, dan gaan we met elkaar flowen. Ja, ook zelfs soms samen rappen, ja.

Lees het gehele artikel

Met anders denken met kunnen - war for talent

Ik vind dit nogal een saaie sales mail, sorry

Door Marcella Petrarca,

"Ik vind dit nogal een saaie sales mail, sorry," zei de eigenaar van het bedrijf waar ik nu business development voor doe, voor ik op sabbatical ga naar onze blokhut in de Zweedse bossen deze zomer. Ik schiet in de lach, want hoe gelijk heeft hij! Ik vond het ook niet boeiend zo, maar dacht even dat het nou eenmaal zo moest. En dat oude denken, als we dat kunnen veranderen, krijgen we meer werk gedaan met elkaar.

Lees het gehele artikel

asynchrone communicatie versus bellen

Kunnen communicatiestijlen een goede werkrelatie ondermijnen?

Door Marcella Petrarca,

Ik heb allerlei rollen vervuld - niet gespeeld! - in mijn carrière. En alle rollen vond ik leuk en lastig ook soms. Ondertussen ben ik wat ouder en heb ik vooral heel veel afgeleerd. Toch heb ik nog steeds rollen. In alle rollen zou ik dezelfde willen zijn: authentiek, eerlijk, energiek en positief. Maar kan dat in iedere rol? En hoe gaat een manager daarmee om...

Lees het gehele artikel

Preventieve Relatietherapie voor hoop en verandering

Preventieve Relatietherapie, voor een sterkere fundering

Door Marcella Petrarca,

Ik heb ooit relatietherapie gegeven. Dat leek me mooi. De liefde een handje helpen. Maar het voelde helemaal niet zo liefdevol. Dus ik verzon iets anders. Iets wat een beetje raar klonk. Maar zo mooi is juist.

Lees het gehele artikel

Eerste werkdag bij Partners in Technology

Hoe kalmeer je een onrustig CV?

Door Marcella Petrarca,

Ik lijk soms onrustig en ben dat ook soms. Ik houd van nieuwe ervaringen. Echter, ik houd ook van duurzame (werk)relaties en vriendschappen en gezamenlijk bouwen, oftewel me verbinden. Niet altijd een makkelijke combinatie. Niet voor mezelf én niet voor mijn omgeving.

Lees het gehele artikel

Met gestalt leren luisteren naar je lijf

De magie van het niet verzetten tegen 'wat is'

Door Marcella Petrarca,

Iedereen heeft zijn lessen te leren in zijn leven. Je systeem communiceert met je. Die signalen horen en respecteren, is niet altijd makkelijk. Met bewustzijnsvergrotende oefeningen kun je dit leren. Richt je leven in zodat je een leven leidt dat bij je past.

Lees het gehele artikel

Hoe je leeft is belangrijker dan wat je doet.

Sterk, soepel, gelukkig en zonder weerstand ouder worden, dát wil ik. Maar hoe?

Door Marcella Petrarca,

Solliciteren, net als verliefdheid, is een grote projectie. Beide partijen laten zich van hun beste kant zien. En als dit lijkt te passen bij onze verlangens, starten we een relatie. Met de tijd ontdekken we of we passen in de realiteit van alle dag. Dit bedrijf echter, althans, de Commercieel Directeur, zei letterlijk toen ik vroeg hoe ik me het beste kon voorbereiden: 'We zoeken iemand die oprecht geïnteresseerd en intrinsiek gemotiveerd is.' Dat bracht een fikse soul search op gang, die natuurlijk als startte et het ontslag nemen een paar dagen voor mijn vijftigste verjaardag. Want, wat wíl ik nou echt?

Lees het gehele artikel

Vrijheid acceptatie gestalt therapie coaching

Mijn haat-liefde verhouding met labels

Door Marcella Petrarca,

Ik heb ooit gekozen voor Gestalttherapie omdat dit een optimistische vorm van psychotherapie is, die uitgaat van een procesdiagnose en ontwikkelpotentieel. Etiketten maken me altijd benauwd - alsof ik vastgezet word. En anderen wil ik ook niet vastzetten. Ken je zelf, ga om met je uitdagingen en groei in je talenten. Mijn motto. Toch heb ik nu een boek gekocht waarvan ik het label, of diagnose als je wilt, herkende alsof ik persoonlijk beschreven werd. En dat gaf me toch iets. Wat precies lees je hier.

Lees het gehele artikel

Herfst heeft ook voordelen

Wat doet therapie geven eigenlijk met mij, de therapeut?

Door Marcella Petrarca,

Op mijn website, in blogs, ben ik altijd geneigd om de voordelen te delen die ik zelf ervaren heb van mijn zoektocht naar een groter bewustzijn. Echter waar ik zelden over nadenk, laat staan deel, is wat het geven van therapie of coaching met mij - kan - doen.

Lees het gehele artikel

Karma Sales - karma yoga is the path of unselfish action karma sales points to intrinsical motivation

Zijn sales targets contra-productief? En wat is Karma Sales?

Door Marcella Petrarca,

Targets gaan over toekomstige resultaten. Terwijl als je je aandacht focust op het hier en nu, dan is een goed resultaat in de toekomst onvermijdelijk. Aandacht voor het nu heet Karma Yoga. Toch is een punt op de horizon prettig om je koers in het nu te bepalen. Maar zijn individuele targets dan wel de juiste keuze, of kunnen we beter met groepstargets werken?

Lees het gehele artikel

Wandelen en iets worden

Als je je roeping hoort, luister je dan ook?

Op mijn 50e verjaardag, morgen, heb ik net mijn laatste baan verlaten zonder vangnet, weet ik wat ik wil worden maar nog niet hoe en geniet ik er vreemd genoeg best van, tussen de paniek door. Wat nu?

Lees het gehele artikel

Endless sky

Non-dualiteit in de praktijk

Door Marcella Petrarca,

De term non-dualiteit brengt vrij snel ook een zeker neiging tot denken en analyseren teweeg, behoorlijk dualistisch dus. Ook het concept 'je creëert je eigen realiteit,' kan ook een stil verzet teweegbrengen. Als ik mijn eigen realiteit creëer, waarom dan niet altijd een leuke, fijne, winstgevende, mooiere, dan deze?

Lees het gehele artikel

Prachtig Zweden

Het mooie vrije Zweden

Door Marcella Petrarca,

Een maand na terugkomst vind ik het nog lastig om te verwoorden hoe Zweden was. Vrij, lijkt mijn uiteindelijke conclusie. En drie vrijheid blijkt verslavend.

Lees het gehele artikel

Bright birds in the sun

Integratie van business, therapie en spiritualiteit

Door Marcella Petrarca,

Vanuit het zakelijke perspectief gevoelens beschouwen, vanuit het gevoelige perspectief, business onderzoeken en onderwijl spiritueel groeien, is waar mijn leven deels uit bestaat.

Lees het gehele artikel

Pauwenveren

The only way out, is through. Non-dualiteit

Door Marcella Petrarca, in Vergroot bewustzijn

Is het je ooit gebeurd dat je opstaat; vrolijk, licht, energiek, blij! En denkt 'hoezó dan?! Wat heb ik nú weer gedaan om dit te verdienen... zucht... En hoe voorkom ik dat ik morgen weer gewoon blij opsta...' Tuurlijk niet. Blij zijn we allemaal graag. Ongemak daarentegen vermijden we liever. Is het je al eens opgevallen hoe lang en hardnekkig iets wat je vermijdt bij je blijft?

Lees het gehele artikel

Voorbereid reizen met psychedelica

Door Marcella Petrarca, in Vergroot bewustzijn

Hoe bereid je je voor op een psychedelische reis en integreer je zodat je daarna meer integratie, flow, geluk ervaart?

Lees het gehele artikel

Wat is geluk?

Door Marcella Petrarca, in Gestalttherapie

We zijn geneigd naar psychische klachten te kijken als een probleem van ‘tussen de oren’. Wat steeds bekender wordt, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, is dat onze gehele gezondheid zich tussen onze oren afspeelt en dat ons lijf ook van invloed is.

Lees het gehele artikel

Het nieuwe behandelen; goedkoop, lekker en effectief

Door Marcella Petrarca, in Energie

Bewust en onbewerkt eten, koud afdouchen, mediteren, wandelen, vriendschappen onderhouden, lekker werken maar niet teveel. Start hier mee en ontdek hoeveel energie je eigenlijk kan hebben met relatief kleine aanpassingen.

Lees het gehele artikel