Is Microdoseren de toekomst?

Is Micro-doseren de toekomst?

Door Marcella Petrarca,

In het kader van psychedelische ondersteunde therapie zijn er veel aspecten om in overweging te houden. Het gebruik van psychedelica zelf. Je doelstelling kan vragen om een zekere begeleiding. Het moment waar je staat bepaalt je ontwikkelbehoefte(s). Het soort psychedelica, de hoogte van de dosis, het alleen begeleid onderzoeken of in groepen, etc.

Ik werk daarom samen met een aantal gelijkgestemden. Ik ken hen goed en zij mij, waardoor het voor jou prettig kan zijn om over en weer aanbevelingen op maat te krijgen die passen op jouw behoefte en situatie. Aanbevelingen en of begeleiding is zeker mogelijk bij de verschillende fases waar je je in kunt bevinden!

Waar ik bijvoorbeeld zelf heel graag mensen begeleid bij integratie van hun intenties en psychedelische ervaringen, weet ik weinig af van micro-doseren. Mijn collega's in ons Coachings netwerk hebben ieder hun eigen expertise opdat we onze cliënten zo goed en persoonlijk mogelijk kunnen begeleiden. 

Marijke van der Linde heeft een fijn informatief en beschouwend artikel geschreven met een zinnige conclusie: "Microdosering is geen quick-fix. Je moet zelf actief aan de slag. Nadenken over je intenties en inzichten en veranderingen bijhouden in een dagboek. Als je denkt dat het middel je problemen oplost, blijf je in de slachtofferrol en zul je nooit een patroon doorbreken."

Micro-doserenPsychedelicatherapieGestalt therapiescheveningenspiritualiteitGezondheidZelfmedicatie