Marcella, ondernemer en coach

De Droomstarters wordt Steward Owned

Door Marcella Petrarca,

in Vergroot bewustzijn

De Droomstarters is zelfstandig sinds januari 2019; dat wil zeggen; er staat geen investeerder meer achter het bedrijf. We rapporteren niet meer ieder kwartaal. Er is geen team meer; ik doe nu al het werk alleen. Althans, alleen... Mijn Droomstarters doen natuurlijk het échte werk, net als onze klanten.

Ik heb het afgelopen half jaar besteed aan opruimen, boekhouder en payroller scheiden, de juiste tools kiezen, alle werkprocessen beschrijven. Wát ik anders wilde gaan doen wist ik nog niet. Dát ik het anders wilde doen, dat wist ik wel. Waarom? Ik vind het niet leuk om alleen te werken; delen is waar het om draait. Goed nieuws en slecht nieuws. Maar ook, ik word me steeds bewuster van hoe onze wereld in elkaar zit. Het oude systeem put onze aarde uit. We putten ook onszelf uit met alles willen doen en bereiken, volgens oude systemen, banen, investeringen maar met verlangens naar rust en opbouw versus roofbouw.

Waarom schrijf ik hier nu op mijn coachingswebsite over? Omdat Coach Marcella niet te scheiden is van de ondernemer Marcella. Al heb ik dat wel zo gedaan sinds ik afstudeerde als Gestalttherapeut in 2006. Net zoals Gestalttherapie eerder een 'way of life' is dan alleen iets wat er is in de praktijkruimte. Zo ben ik niet anders als ondernemer, als sales, als recruiter of als therapeut of in mijn privé leven. 

Ik heb veel meegemaakt de afgelopen jaren en ik ben steeds meer gaan inzien dat plannen meestal niet uitkomen en ik steeds beter leer te voelen 'hoe' ik wil zijn meer dan 'wat of wie ik wil zijn'.

Als coach en als ondernemer geloof ik heilig in delen, en zorgvuldig met onze omgeving omgaan. 

Met onze gezamenlijke energie creëren we waarde die niet onnodig uit het bedrijf vloeit. Hierdoor kan de Droomstarters groot worden zonder in te leveren op de kwaliteit van de dienstverlening. Het belang van de community staat voorop en winst is niet een doel op zich.

Vind je het interessant om te volgen wat er gaat gebeuren met de Droomstarters? Lees dan hier verder.

Purpose economySteward ownedNieuwe economieIntegratiegestaltscheveningencommunitytalent acquisitiewar for talent